Vodice, Adriatica, Croatia, Dalmatia
 
Home
Naslovnica
REGATA JABUKA 09 PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 3
Thursday, 12 November 2009

PROGRAM DOGAĐANJA VODIČKI MJESEC JEDRENJA
REGATA JABUKA 09


Active Image12.11.2009. ČETVRTAK
- u 19,30 sati doček prvih jedrilica na Velikom parapetu i druženje na brodu INA (pašta od tune besplatno dok ima za sve učesnike regate)


13.11.2009. PETAK
- prijava učesnika od 09,00 do 18,00 sati u REGATNOM UREDU na rivi (Obala M. hrvatske 16),
- ručak na brodu ,,INA'' na Velikom parapetu od 12,00 do 17,00 sati (cijena sitnica) 
- sastanak kormilara u 19,00 sati u REGATNOM UREDU na rivi (Obala Matice hrvatske 16),
- promenada Vodiške limene glazbe u 19,30 sati
- start VII. regate Jabuka, od 20,00 do 24,00 sata.
- u večernjim satima prigodni program povodom regate Jabuka u lokalima VIRADA (Jabuka party, band Oranž, početak u 22,00h).


14.11.2009. SUBOTA
- doček  jedriličara u regati, na brodu INA (topli čaj, kava itd.),
- u večernjim satima prigodni program povodom regate Jabuka u LOUNG BAR ANGELS (Jabuka party, klapa Godimenti, početak u 22,30h)


15.11.2009. NEDJELJA
- u 12,00 sati u hotelu Punta dodjela nagrada uz prigodni ručak za sve učesnike VII. regate «Jabuka 2009»

 
Otvoreno prvenstvo Hrvatske, 5.-8.11.2009. PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
Sunday, 08 November 2009

Active ImageU tri dana ovogodišnjeg ORC International Prvenstva Hrvatske, koje se održalo od petka do danas u Vodicama, odjedren je samo jedan plov, što nije dovoljno da bi se proglasili prvaci Hrvatske.

Nažalost, vremenski uvjeti nisu išli na ruke jedriličarima. Prvi dan padala je kiša veći dio dana, 27 posada sa skoro 300 jedriličara, dva je puta startalo, ali vjetar je bio preslab i previše nestabilan u smjeru pa su suci dva puta oglasili prekid. Jučer je priča bila slična, osim što je bilo sunčano, pa nije bilo toliko neugodno na moru. Posade su startale jednom, odjedrile oko pola kursa kad je vjetra opet nestalo.

 Jutros se iz Vodica isplovilo oko osam sati. Jutarnji burin vrlo skoro okrenuo je na jugo. Jedini održani plov startao je u devet sati po oko 17 čvorova vjetra, koji je tijekom plova pojačao na oko 24. U skupini većih jedrilica pobjedu je upisao Mareus s kormilarom Krešimirom Đakulovićem (Špinut, Split), dok je u skupini manjih jedrilica najbrža bila Anđela X s Brankom Iljadicom Rapom (Val, Šibenik). Dosta je štete bilo, jedrilica Petka je ostala bez jarbola, a bilo je i rasparanih jedara.

Startao je i drugi plov, međutim jugo je na polovici prve stranice diglo do 36 čvorova snage, što više nisu bili regularni uvjeti za natjecanje, pa su suci oglasili prekid. Jedrilice su pretrpjele još štete na jedrilju. Čekalo se na moru do iza 13 sati, međutim jugo je samo na trenutke padalo na oko 20 čvorova, smjerom je također vjetar bio dosta nestabilan, a sve to bilo je začinjeno i jakom kišom.

No, da je vjetar bio stabilan smjerom i da nije dizao do 30 čvorova bilo bi se jedrilo, međutim uvjeta za regularno natjecanje jednostavno nije bilo. U trenutku kad je bilo očito da više nema dovoljno vremena da bi se odjedrila još dva plova potrebna da bi se podijelile medalje suci su donijeli konačnu odluku i poslali flotu na sigurno.

S obzirom da regata nije valjana neće se bodovati ni za ORC International Kup Hrvatske. U 17 sati u hotelu Punta u Vodicama zakazano je proglašenje najboljih na prvom Kupu Hrvatske. O rezultatima Kupa Hrvatske više detalja šaljemo vam kasnije danas.

Izvor: www.hjs.hr; Autor: Zrinka Grancaric

 rezultati odjedrenog plova 

 

 
ORC INT. P.H. drugi dan PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
Saturday, 07 November 2009

Ni drugog dana Otvorenog ORC Int. Prvenstva Hrvatske u Vodicama nije se jedrilo. Flota je isplovila jutros oko devet sati, bio je jedan pokušaj starta oko 13.30 po laganom sjeverozapadnjaku, međutim ni danas vjetar nije imao snage dovesti posade do cilja, suci su ponovno morali oglasiti prekid plova. Sutra je zadnji dan prvenstva, da bi prvenstvo bilo valjano potrebno je odjedriti najmanje tri plova. Prognostičari najavljuju jako jugo, a regatni odbor start je zakazao za 9 sati.


preuzeto sa www.hjs.hr; autor: Zrinka Grancaric

 
Puno kiše, malo vjetra PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 3
Friday, 06 November 2009

 Nakon što je održan sastanak kormilara nakojem se zbog jake kiše start odgodio uslijedilo je očekivanje povoljnijih uvjeta za jedrenje - i kiša je zaista prestala te se oko 13 sati startalo po sjevernom vjtru od 7-10 čvorova. Nestrpljivi su na startu bili Quebramar (Hruby) , Teuta (B.Mišura) te Mala (Bujas) pa su nakon što su ispravili pogrešku daleko zaostali za konkurencijom. Prižmić je Vita usmjerio prema zapadu ali se to pokazalo kao pogrešna odluka, vjetar je bio jači na desnoj strani a i sve je više okretao u buru. Nažalost osim što je često mijenjao smjer vjetar je i gubio na snazi. Regatu je naravno uvjerljivo vodio Astro TP 52 a pratio ga je Branko (Z.Hrvoj). Nakon odvoženog 1 kruga plov je prekinut. Za grupu B je jedrenje prekinuto odmah nakon starta.


Opširnije...
 
Startna lista ORC int PH PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
Thursday, 05 November 2009

Ured regate je do 24:00 zaprimio 27 prijava za nastup na ORC international prvenstvu Hrvatske za 2009 godinu. U grupi A do 615 GPH natjecati će se 21 jedrilica, a u grupi B tek 6 jedrilica. Nastupiti će jedriličari iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Slovačke i Češke.

Download startna lista

Opširnije...
 
ORC PRESS PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
Thursday, 05 November 2009

VODIČKI MJESEC JEDRENJA – ORC INTERNATIONAL PH


U Vodicama olimpijci, svjetski i europski prvaci u nadmetanju za prvaka Hrvatske...

U sklopu manifestacije «Studeni – Vodički mjesec jedrenja» u četvrtak 5. studenog 2009. počinje ORC international Prvenstvo Hrvatske. Jedriličarski klub TIJAT iz Vodica po prvi puta će biti domaćin najjače regate za krstaše u Hrvatskoj.

ORC international je handicap sustav koji se već duži niz godina u Hrvatskoj pokazao kao najbolji premjer za natjecanja prvenstva Hrvatske u kategoriji krstaša.

Osim najboljih hrvatskih posada, u Vodicama će se ovih dana moći vidjeti i neke posade iz europskog vrha, a za titulu prvaka Otvorenog prvenstva Hrvatske konkurirat će jedrilice i posade iz 6 nacija (Italija, Austrija, Slovenija, Češka, Slovačka, Mađarska, Hrvatska).

Najznačajnija stvar na ovogodišnjem državnom prvenstvu je pojava zvučnih imena is samog vrha domaćeg olimpijskog jedrenja za kormilima velikih jedrilica.

Tako će primjerice svoj debi za kormilom krstaša Victory imati mladi Zadranin Šime FANTELA, aktualni svjetski i europski prvak u olimpijskoj klasi 470. Za kormilom drugog krstaša iz njihovog tima nalazit će se četverostruki olimpijac Karlo KURET.

U najavi je i nastup njegovog brata, također bivšeg olimpijca, Ivana KURETA, bivšeg gradonačelnika Splita s posadom legendarnog Croatela.

Među prijavljenim skiperima i posadama nalaze se i nadaleko poznata imena bivših olimpijaca I vrhunskih jedriličara: Mate ARAPOV, Tomislav BAŠIĆ, Marin MIŠURA, Darko HAJDINJAK, Robert SANDALIĆ, Krešimir ĐAKULOVIĆ, Toni BULAJA…

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 50 - 56 od 109

ULAZ

ENTRY FORM / PRIJAVA
REGATA JABUKA 2016

OGLASNA PLOČA
NOTICE BOARD

-

POPIS SIGURNOSNE OPREME
JABUKA 2016 
© 2017 Jedriličarski Klub Tijat Vodice
Croatia Real Estate