Vodice, Adriatica, Croatia, Dalmatia
 
Home
Naslovnica
Regata jabuka 14. PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
Sunday, 13 November 2016

Uspješno odjedrena 14. Jabuka:


Vidimo se dogodine

 

Uspješno odjedrena 14. Jabuka: Vidimo se dogodine

Podjelom nagrada u hotelu Olympia danas je završeno četrnaesto izdanje najpoznatije i najmasovnije pučinske regate u Hrvatskoj, popularne Jabuke.

 

Skluptura "Jabuke" šibenskog akademskog kipara Ale Guberine godinu dana krasit će vitrinu Johannesa Schwarza, skipera 22 metara dugog austrijskog krstaša 'Green Dragon'.

On je zajedno sa dvadeset članova posade odjedrio najbrže rutu Vodice – Blitvenica – Mulo – Vodice za 4 sata i 55 sekundi.

S jednim satom i 11 minuta zakašnjenja druga kroz cilj prošla je 14-metarska jedrilica 'Ola' JK 'Marina Kaštela' s kormilarom Tonijem Bulajom. Do trećeg mjesta sa sat i 19 minuta zaostatka za pobjednikom dojedrio je 16-metarski austrijski maksi-krstaš 'Austria One' za čijim je kormilom bio skiper Kurt Zatloukel.

 

IMG_7985.JPG
 

 

Spomenimo kako su zbog loših vremenskih uvjeta organizatori iz Jedriličarskog kluba 'Tijat' odlučili ove godine smanjiti rutu. Tako je 92 krstaša iz 12 europskih država jedrilo na skraćenoj dionici dugoj 50 nautičkih milja, Vodice – Blitvenica – svjetionik Mulo u akvatoriju Primoštena – Vodice.

Organizator JK Tijat ne krije zadovoljstvo održanom regatom te se zahvaljuje svim sudionicima regate

- Sa održanom regatom svi smo jako zadovoljni, kako mi organizatori tako i sami sudionici regate koji imaju samo riječi hvale za organizaciju - rekao nam je predsjednik JK Tijat, Stanko Skočić

-Posebnu zahvalu upućujem svim članovima Organizacijskog odbora regate i članovima kluba koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli da se ova regata održava uspješno već 14. godinu -naglasio je na kraju Skočić

 

IMG_8017.JPG

 

Prilikom preuzimanja pehara skiper pobjedničkog broda Green Dragon, uz zahvalu organizatorima najavio je i sudjelovanje na idućoj 15. regati Jabuka.

Uz pozdrave svim sudionicima i organizatorima, vidimo se dogodine.

 

izvor: INFOVODICE

 
REZULTATI JABUKA 14. PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
Saturday, 12 November 2016

REZULTATI REGATE JABUKA 2016

 
Plakat jabuka 2016 PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
Monday, 03 October 2016
 
 Active Image
 
Active Image
 
 
NOTICE OF RACE 14. REGATTA JABUKA 2016 PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 5
Monday, 03 October 2016

NOTICE OF RACE

14. REGATTA JABUKA 2016

Vodice, 11. - 13. November 2016


ORGANIZING AUTHORITY

    The „14. Regatta Jabuka 2016“ is organized by the Sailing Club Tijat – Vodice, under  competence of the Croatian Sailing Federation and the overall authority of the International Sailing Federation (ISAF).

Opširnije...
 
OGLAS REGATE 14. JABUKA 2016 PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 25
Monday, 03 October 2016

OGLAS REGATE

14. JABUKA 2016

Vodice, 11. - 13. studeni 2016.


ORGANIZATOR
14. Regatu JABUKA 2016 organizira Jedriličarski klub Tijat - Vodice u nadležnosti Hrvatskog Jedriličarskog saveza i sveukupnoj nadležnosti Međunarodnog jedriličarskog saveza (ISAF).
Opširnije...
 
Članak INFOVODICE PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
Monday, 23 November 2015

Active Image

Posada jedrilice E1 sa skiperom Davorom Perovićem pobjednik je trinaestog izdanja tradicionalne međunarodne regate krstaša Jabuka 2015.

Vodice su u dva tjedna bile domaćin dviju velikih sportskih manifestacija, finale ORC Kupa Hrvatske, te legendarne regate Jabuka koja je upravo završila.

Na noćnom startu ispred Vodica u petak u 22:13 sata postignut je rekord u dosadašnjih 13 regata na ruti Vodice – Komorica – Jabuka – Blitvenica – Vodice. Od prijavljenih 104 posada bilo je 40 domaćih i čak 64 stranih posada, među kojima je bilo najviše Čeških posada (26) , zatim slijede Slovenci (21), Slovaci, Austrijanci...

- Slobodno možemo reći da je prošlo sve u najboljem redu, osim što su svi pomalo umorni ali to je sad manje važno. Od 104 broda koja su prijavljena na regati "Jabuka 2015" 100 brodova je došlo do kraja, zadnji brod je uplovio jutros oko 3:45 sati u cilj, međutim posadama četiriju jedrilica nije pošlo za rukom doći do cilja jer su imali određenih problema te su na kraju morali upaliti motore jedrilica, a to ih je automatski zbacilo iz igre. - kazao je Stanko Skočić predsjednik JK Tijat inače organizator ove regate

- Ovako velikom broju prijavljenih brodova moramo zahvaliti i vremenskim prilikama koje su možemo slobodno reći bile idealne s dobrim vjetrom. Kod same "Jabuke" puhalo je do 15 čvorova tramontane što je odlično za jedrenje, dok je kod Blitvenice bilo do 5 čvorova vjetra.

- Ne smijemo zaboraviti da ovakve manifestacije doprinose i produljenju turističke sezone. Ova naša regata postala je jedan od vodećih turističkih brendova Vodica kaže nam Stanko te nastavlja

- Za vrijeme regate "Jabuka" u Vodicama je po nekim procjenama bilo preko tisuću ljudi. Velike zahvale idu svim sponzorima, očekujem da će ih biti i više i da će se voditi bitka za pravo sponzorstvo ove regate koja plijeni veliku pažnju - kazao je na kraju predsjednik JK Tijat Stanko Skočić pohvalivši članove svog kluba koji ulažu maksimalne napore da ova regata bude na vrhunskom nivou.

 

IZVOR: INFOVODICE .COM

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 7 od 109

ULAZ

ENTRY FORM / PRIJAVA
REGATA JABUKA 2016

OGLASNA PLOČA
NOTICE BOARD

-

POPIS SIGURNOSNE OPREME
JABUKA 2016 
© 2017 Jedriličarski Klub Tijat Vodice
Croatia Real Estate